2014-02-24

SA NE FIE RUSINE!

Buna ziua dragi cititori ai blogului meu sportiv. Acest articol de blog vrea sa trateze despre sporturile de iarna si recent incheiata editie a Jocurilor Olimpice de iarna, sustinuta la Soci in Rusia. 

Zic, SA NE FIE RUSINE! 

Si o repet atata timp cat cineva se trezeste si investeste, si in sporturile de iarna, ski, patinaj, hochei, sarituri cu schiurile, bob, sanie, curling, si alte sporturi olimpice, ale Jocurilor Olimpice de iarna. Asta pentru ca am putea. Avem iarna, in primul rand. La fel ca austriecii, rusii, germanii, americani avem iarna. Primul obiect il avem, anotimpul.




Apoi ar trebui sa avem infrastructura. In ultimii 25 de ani, s-au demolat toate patinoarele din Romania, se fac patinoare sezoniere, in aer liber, iarna, dar nu e de ajuns. Avem munti, unde tinerii sportivi ar putea sa se antreneze pentru acest gen de sporturi de iarna, in anotimpul rece. Trebuie doar sa investim bani, putin timp, incredere si multa munca. Cum ar fi ca peste sa zicem 10-15 sa ne putem mandri cu un campion mondial / olimpic la patinaj, la ski, sau de ce nu sa luptam de la egal la egal cu americanii, rusii la hochei. Stiu ca poate visez prea departe, dar si americanii traiesc pe pamantul asta si au si ei zone in care chiar nu cunosc ce e zapada. Si totusi au o echipa de hochei, de exemplu, care se bate de la egal egal la egal cu campiona olimpica. De ce? Pentru ca are patinoare si se investeste in toate sporturile, nu doar in unul, ca la noi. 

Cate performante a adus fotbalul in ultimii 25 de ani (nu tu calificare la ultimele Mondiale, JO/ echipe in primavara europeana in competitiile intercluburi) fata de gimnastica (echipa de gimnastica, feminin/ masculin), handbal (nationala sau inter-cluburi), atletism (Gabriela Szabo, Violeta Szekely si altii) tenis mai nou (Halep, Niculescu) si alti sportivi de care poate nu imi amintesc acum sau de care nu am auzit. Fotbalul paleste in fata acestor sporturi. Si stiti de ce? Pentru ca in loc sa joace fotbal pe teren, ei muta confruntarea in scandaluri inafara terenului. Fotbalistii primesc niste salarii mari total nejustificat,  porecle pompoase  (Printul - Cristea, Briliantul - Mutu). Ma lasati cu asa ceva? Da, Mutu a fost un talent mare, cand juca la Chelsea, putea ajunge mai sus, Real Madrid, Barcelona, AC Milan. Dar vedetismul i s-a urcat la cap si drogurile i-au incheiat cariera prea repede. Pacat pentru el. Acum nu e in stare sa dea gol intr-un  meci, in 90 de minute in campionatul romanesc, si se lauda ca va concura cu Ibrahimovic, cand ambii au ajuns in fobalul din Hexagon. Ibrahimovic a dat intr-o etapa atatea goluri cat a dat Mutu intr-un sezon. Ala e jucator  mare de fotbal care saptamanal da gol dupa gol, am niste exemple: Jese - Real Madrid, Cristiano Ronaldo - Real Madrid, Alexis Sanchez - Barcelona, Messi - Barcelona, Ibrahimovic - PSG, Higuain si multi altii. Astia da fotbalisti! Ce e la noi e pleava, e praf! 

Ce-ar fi sa ne apucam sa creem patinatori, fete, baieti, echipe pentru dans, sa creem schiori, sa facem patinoare, partii de bob, sanie, in fiecare din muntii nostri,  sa le umplem cu tineri care vor sa faca o cariera sportiva in jocurile de iarna. Sa lasam galceava politica si sportiva, jaful, coruptia, sa alocam bani, in mod egal tuturor sporturilor si sa ne apucam de castigat medalii. Haideti sa incepem cu jocurile olimpice de iarna, ca iarna uneori tine 6 luni la noi.

M-as bucura nespus de mult si as fi mandru sa vad un patinator roman castigand medalie la jocurile olimpice iarna, schior urcand pe podium la oricare din probele de schi, Romania sa joace cu Rusia la hochei si sa faca egal.

Pana atunci sa ne fie RUSINE! Avem o tara frumoasa, cu toate formele de relief posibile, avem iarna, din belsug, dar nu avem sportivi care sa participe la JO de iarna, care sa aduca o medalie. Acum nu pot sa zic ca nu am fost reprezentati la aceste JO. Sportivii romani care au fost la Sochi au facut tot ce au putut in competitia cu ceilalti, avand in vedere infrastructura pusa la dispozitie. S-au descurcat foarte bine! FELICITARI lor! Ei merita statui, pentru ca lupta cu un sistem. Eu zic ca se poate mai bine, mult mai bine! De ce nu am face mai bine, daca se poate? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu