2013-05-25

A doua invazie germana a Angliei... Borussia Dortmund vs Bayern Munchen

Dupa Operatiunea Leul de Mare sau Batalia Angliei, cum mai este cunoscuta, din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand trupele naziste au incercat infrangerea Angliei si scoaterea din razboi a acesteia, iata ca a venit timpul pentru o invazie pasnica, de data asta, sportiva, pe Templul Fotbalului, noul stadion Wembley. Acesta va fi gazda in seara aceasta a Finalei UEFA Champions League, editia 2012-2013, o afacere pur germana, anul acesta..

Dupa doua semifinale, in care s-au confruntat cele mai puternice echipe din Spania si Germania, in doua dueluri iberico-germane, iata ca sortii au decis ca e randul ca si Germania sa fie tara care da o finala cu doua pretendente la titlul suprem in competitia europeana intercluburi. Desi eu preconizam o finala spaniola, un El Classico de toata frumusetea, iata ca nemtii au adeverit spusele celebrului Lineker, dar ca de data asta au jucat foarte bine. Panzerul nemtesc a zdrobit taurul spaniol. "Extraterestrii" de la Barcelona, cum ii numeste presa romana,  a fost umiliti de-a dreptul in dubla mansa de puternicul Bayern cu un neverosimil 7-0, in timp ce Realul, dupa un 1-4 in deplasare in Germania, au fost foarte aproape de finala, prin victoria cu 2-0 de acasa. Nu a fost de-ajuns, din pacate.

Daca anul trecut, pe teren propriu, pe Allianz Arena, Bayern a pierdut titlul in fata unei echipe engleze, din Londra, anul acesta vine hotarata la Londra sa se revanseze si sa ia trofeul acasa. Dar pana atunci mai sunt 90 de minute sau poate 120 de jucat fotbal in teren. Si nu va fi usor, deoarece s-a vazut ca Borussia a reusit sa invinga puternica echipa a Realului, in Germania cu scorul de 4-1. Din 12 puncte posibile, cat ar iesi din 4 infruntari, doua in grupe, si doua in semifinale, Borussia a reusit sa obtina 2 victorii, un egal si o infrangere, 7 puncte.



Asadar spectacolul va fii la inaltime, stiindu-se marea rivalitate dintre cele echipe. 

Permiteti-mi la final sa fiu putin subiectiv si sa-mi mentionez favorita mea la castigarea trofeului UEFA Champions League: Borussia Dortmund. 

Fie ca cel mai bun sa castige!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu