2013-04-12

Victorie cu gust amar la Veszprem

Aseara, la Veszprem, in returul semifinalei EHF Champions League, Oltchim Ramnicu Valcea avea nevoie de o victorie la doua sau mai multe goluri pentreu a accede in finala. Jucatoarele echipei valcene s-au descurcat foarte bine in prima parte a meciului si au reusit sa conduca la pauza cu 10-14. Totul mergea foarte bine, pana in minutul 52-53. Oltchim conducea cu 6 goluri in fata redutabilei echipe a Gyorului, insa datorita faptului ca ele nu au marcat deloc timp de 5-6 minute, iar adversarele au stipulat aceste greseli cu goluri, echipa maghiara a reusit sa se apropie la un singur gol. Oltchim avea nevoie de o diferenta de doua goluri, si astfel a pierdut calificarea in finala. 















           



Inainte de inceputul partidei, se specula ideea ca daca Oltchim va rata calificarea in finala, aceasta va fi trecuta drept falimentara si inchisa. Ar fi pacat, pentru ca ieri au jucat un handbal de foarte buna calitate, insa a venit minutl 53, cand ele s-au blocat, probabil si datorita atmosferei incendiare create de fanii maghiari, care au inceput sa-si sustina tot mai frenetic favoritele. Oltchimul a clacat psihic, n-a avut taria de a trece peste calvarul din tribune, si au ratat la rand 3-4 faze de atac, in timp in ce Gyor, a profitat si s-a apropiat nesperat de mult pe tabela. Cu 25 de goluri inscrise, o diferenta de doua goluri i-ar fi fost suficienta Oltchimului sa se califice, dar in ultima faza de atac valcencele au ratat oportunitatea calificarii.  A fost doar unul, si victoria, desi meritata, pentru ca a fost foarte greu muncita, a lasat un gust mar, ratandu-se calificarea in finala. Pacat! Au jucat atat de bine! Au fost atat de aproape!

Portarita Oltchimului, iberica Navarro a dacut minuni in poarta, dar si de cealalta parte, Haraldsen nu s-a lasat mai prejos. Ambele au aparat foarte bine.  La 6 goluri avans speram intr-o victorie la 3 cel putin, nu prevedeam ca jucatoarele maghiare se pot apropia la un gol. 6 goluri avans in handbal nu e mult, mai ales daca esti predispus sa ratezi mult pe final, iar adversarii profita si insriu gol dupa gol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu