2013-04-10

Suspans si nervi de otel in sferturile UEFA Champions League... 3-2 cu repetitie, la Instanbul si la Dortmund

Aseara, pe Ali Samy Yen din Instanbul si pe Signal Iduna Park din Dortmund tribunele au fiert iar atmosfera a fost de infern, in doua meciuri nerecomandate celor cu probleme cardiace. 


Real Madrid parea favorita la inceputul meciului, iar jucatorii madrileni erau relaxati dupa succesul major obtinut la Madrid. Meciul a inceput in nota de dominatie a echipei spaniole, care pana in minutul 8, cand Cristiano Ronaldo a deschis scorul, Angel di Maria ratase deja o mare ocazie de a face el 0-1. Prima repriza a dominat-o Realul, in ce priveste ocaziile, posesia mingii fiind de partea echipei turce. Pauza aduce un refreshment in randul echipei Chim Bom, care reuseste egalarea prin Eboue, prin gol superb, un voleu din plin fuleu, de la marginea suprafetei de pedeapsa. Galeria lui Galata renaste si incepe sa faca viata Realului un calvar.

Cosmarul si chinul Realului de-abia acum incepe. Galatasaray, insufletita de suporterii ei fanatici, incep incet-incet sa conduca ostilitatile si in minutul 70, Sneijder, una din vedetele proaspat achizitionate reuseste sa aduca pe Galatasaray la conducerea meciului. Realul pica tot mai mult, si Drogba aduce golul de 3-1. Ocaziile se intetesc la poarta Realului. Lui Drogba i se refuza un gol pe motiv de offside si Galatei un penalty. Toate acestea au fi dus la 5-1 rusinos, ce ar fi eliminat-o pe Real din drumul spre finala, insa, in finalul meciului, Realul calmeaza suporterii fanatici ai Galatei, care la 3-1, incepusera sa spere la calificarea echipei turce, acelasi Cristiano Ronaldo inchide tabela la 3-2. Desi este invinsa, Realul reuseste sa califice in seminalele UEFA Champions League.



In celalalt meci al serii, situatia a fost mult mai dramatica si mai tensionata, aducand aminte de finala din 1999, cand Manchester United a reusit castigarea trofeului prin doua goluri inscrise in minutele de prelungire. Acest meci nu l-am vazut, am vazut doar rezumatul si evolutia scorului.Scorul a fost deschis de echipa spaniola malaga, in minutul 25 prin Joaquin, nemtii egaland situatia la 1, in minutul 40 prin Lewandowski. Malaga era calicata la acest scor si chiar reuseste sa mai inscrie o data prin Eliseu, si parea marea surpriza a sferturilor de finala. Totul se duce pe rapa in minutele de prelungire, cand desi primesc gol de la nemti, 2-2, prin Reus, ibericii erau inca in semifinale. Un minut mai tarziu, in urma unei pase foarte lungi, mingea ajunge in careu, in fata portii de unde Santana, in pozitie e off-side fiind, inscrie golul calificarii. Un 3-2 in ultima faza de joc cat un trofeu UEFA Champions League.

Sa vedem ce semifinale ne rezerva vinerea tragerea la sorti, duipa ce azi se hotarasc celelalte doua finaliste, dintre Barcelona vs PSG si Juventus vs Bayern. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu