2012-05-15

Week-end fotbalistic... inceputul unei ere, sfarsitul altei ere, inm

Initial, acest articol a vrut sa fie parte integranta a articolului referitor la gimnastica, dar am zis ca ce-ar fi daca as scrie articolul referitor la fotbal, separat.

Seara sportiva de duminica a fost intregita de rezultatele din fotbal, din campionatele straine, nicidecum cel romanesc, de care sunt scarbit pana peste cap. Campionatele din Italia, Spania, Germania si mai nou Anglia, sunt cel pe care le urmaresc cu sufletul la gura, avand in fiecare tara echipe favorite si echipe care imi displac. La capitolul echipe favorite se numara asa: Italia - AC Milan;



Spania - Real Madrid;



Gemania - VfB Stuttgart; Anglia - Manchester City. La polul opus, se numara: Italia - Juventus, Inter Milano;
















Spania - FC Barcelona; Germania - Bayern Munchen; Anglia - Manchester United.

S-a incheiat un nou sezon, si Premier League si-a desemnat incoronata cu titlul de campioana. In Anglia, Manchester City a reusit castigarea campionatului, dupa o pauza de 44 de ani,  in urma unor investitii majore aduse de seicii cu petrodolari, arabi, invingand pe Queen`s Park Racing (a.k.a. QPR) cu scorul de 3-2, prin golurile lui Zabaleta, Dzeko si Aguero. 
 
In Spania, Mourinho a facut istorie, castigand campionatul si cu Real Madrid, dupa ce o facuse in Portugalia cu FC Porto, in Anglia cu Chelsea, in Italia cu Inter. Omul asta pe unde merge echipa respectiva castiga titlul in campionatul respectiv.


In Germania, Bayern Munchen a fost privata si de Cupa Germaniei, pierzand trofeul in fata echipei care a castigat campionatul, a doua oara la rand, Borussia Dortmund, cu scorul de 5-2. Lui Bayern i-a ramas un singur trofeu de castigat, poate cel mai important din fotbalul european, trofeul UEFA Champions League, finala care se desfasoara chiar in fieful acestora, Fussball Arena, in week-end-ul urmator.



In Italia, desi lupta pentru Lo Scudetto era deja incheiata, in urma infrangerii echipei mele favorite, AC Milan de catre marea rivala concitadina, in Il Derby della Madonnina, seara a fost umbrita de o oarecare tristete, Del Piero de la Juve, si o pleiada de jucatori de la AC Milan, anuntandu-si retragerea. Figuri importante ale echipei rosso-nere, ca Pippo Inzaghi, Nesta, Zambrotta, Seedorf, Gattuso au anuntat pun ghetele in cui.

Acesti jucatori, care au castigat cu echipele de club si echipele nationale trofee si medalii se pot numi adevarate vedete, nuu fotbalistii nostri obositi, care nu sunt in stare sa fac un joc de 90 de minute, la nivelul lui Inzaghi, si sa dea gol dupa gol, ca pe banda rulanda. Fotbalistii romani se lauda cu milioane de euro, castigati degeaba, cu masinile care le conduc si femeile pe care cuceresc sau viteza cu care le schimba.
 
S-a incheiat asadar o era, dominata de jucatori ca Del Piero, Inzaghi, Gattuso. Incepe o alta, in care numele care aprind luminile pe stadioane vor fi Aguero, Neymar, Falcao. 



Acesta e viitorul fotbalului mondial, acesti tineri care vor incanta suporterii cu executiile lor fantastice, cu golurile lor. Urmeaza un Campionat European, e drept, in care nici unul din cei trei nu va fi implicat, dar peste doi ani, urmeaza Campionatul Mondial. Pana atunci se vor perfectiona si vor creste, in arta manuirii balonului. Va fi un adevarat regal fotbalistic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu