2012-05-08

Un derby cat un titlu

Duminica seara, a avut loc la Milano, derby-ul fotbalistic al orasului, sau cum mai este cunoscut in lumea fotbalistica, Il Derby della Madonina, intre Internazionale Milano si AC Milan. 



Daca Inter-ul era scoasa din lupta pentru Lo Scudetto, titlul de campioana in Italia, Milan avea nevoie ca de aer de o victorie, pentru a mai spera la titlu, fiind la un punct in spatele eternei rivale Juventus Torino. Insa, se pare, ca Milan n-a putut face tavalugului ofensiv oferit de Inter, si avand un Amelia slab sau nepregatit, a furat-o urat de tot, pierzand orice speranta la titlul de campioana. Scorul de 4-2 e unul care nu-ti lasa loc de comentarii. Meciul a fost fragmentat si plin de erori, fie de o parte sau de alta. Milito a fost omul serii, inscriind un hat-trick in poarta lui Amelia, un portar ce parea debusolat uneori si venit de pe alta planeta.

Inceputul de partida, primele 10 minute, aratau ca Milan ar fi la discretia jocului, ca il va conduce, dar incet s-au lasat si jocul a capatat o alta turnura. Contrar cursului jocului de pana atunci, scorul a fost deschis de Milito, in minutul 14, dupa o lovitura libera executata magistral de Sneijder, care-l pironeste  pe Amelia pe linia portii. In jumatate de ora, pana in minutul 44, ocaziile se succed cu repeziciune de la o poarta la alta, nici una din echipe nereusind sa fructifice vreuna dintre ele. In minutul 44, vine golul egalizator al  rosso-nerilor, care ajung in fata lui Julio Cesar prin Boateng. Acesta este impiedicat sa joace de interventia portarului, care intai atinge mingea cu mana, apoi piciorul lui Boateng se agata de mana portarului. Arbitrul e ferm pe pozitii si ofera un penalty Milanului, care egaleaza situatia pe tabela de scor prin Ibrahimovic. 

A doua repriza a meciului prinde Inter-ul putin ametit dupa golul incasat pe final de repriza, si dupa o centrare lunga a lui Robinho, mingea ajunge la Ibrahimovici, care printr-o scarita eleganta, reuseste sa aduca Milanul in avantaj. Milanul nu reuseste sa tina mult scorul la 2-1, pentru ca Abate il secera pe Milito in careu, tragandu-l de gat, si arbitrul arata din nou punctul cu var de la 11 m. Si de-aceata data, Milito e cel care inscrie, si Inter Milan devine 2-2. Epopeea penalty-urilor in Inter-Milan nu se termina, Nesta faultandu-l pe Pazzini. Inter reia conducerea pe tabela de marcaj, si scorul devine 3-2 in minutul 80.

Ultimul gol al partidei vine dint-un sut de la aproximativ 30 de metri, expediat de Maicon, la 7 minute de la preluarea conducerii pe tabela, Amelia fiind un simplu spectator. 

Dupa ce am vazut ca inter a pierdut cu o etapa inainte in fata Parmei, credeam ca si Milan-ul va fi in stare sa se impuna si sa invinga in acest prestigios derby, insa se pare ca, dupa acest sezon lung, in care a avut de infruntat Barcelona in grupe in Champions League, si poate alte probleme de indisponibilitate sau suspendare, Milan a aratat ca nu poate tine piept uraganului Inter, care dupa parerea mea a maturat cu Milan pe jos. Inter a fost mai proaspata, mai fresh, mai rapida, cu viziune de joc si dorinta mai mare de a castiga. A castigat cine a meritat, desi eu am fost suparat, dar asta nu conteaza. Milan, prin infrangerea de duminica seara si cumulat cu victoria lui Juventus Torino, a pierdut orice sansa de a mai castiga campionatul. Inter a facut-o pe Juventus campioana prin victoria de pe Giuseppe Meazza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu