2013-11-04

Mandru de performantele sportivilor romani... atat

Week-end-ul acesta, a avut loc la Sofia, in capitala Bulgariei, finala Turneului Campioanelor la tenis, in care s-au infruntat Simona halep, reprezentanta Romaniei si australianca Samantha Stosur. Romanca a reusit sa se impuna in fata adversarei sale, cu scorul de 2-6; 6-2; 6-2. Pana aici toate bune si frumoase, chiar prea frumoase, eu fiind un admirator al tenisului si aplaud orice performanta a sprotivilor romani. 





Faptul ce ma deranjeaza cel mai tare e ca presa din Romania, in loc sa se multumeasca sa aprecieze si sa laude performanta sportivilor romani, intotdeauna comenteaza si partea financiara, cat castiga sportivul de pe urma castigarii unui turneu. Poate pe mine unul nu ma intereseaza partea financiara si venitul realizat de sportiv, pentru ca acestea sunt efectele si urmarile a sute de ore de antrenament dur, a meciurilor in care ea a strans din dinti, numai ea stie cat de tare sa isi poate duce numele si poate gloria tarii pe culmile victoriei. 

E munca sportivului in antrenamente si e dreptul lui personal si particular sa stie cat castiga. Pe mine nu ma intereseaza cat castiga X sau Y din sport. Ce sportivii is interesati de cat castigati voi, cei din presa? Nu. Ce presa e contabilul sportivului? Nu. Presa e doar furnizorul de stiri, nu un contabil pentru fiecare dintre sportivi. Asa ca, presa sa se limiteze la anunta stirile, fie ele bune sau rele, si sa ma lase cu castigurile sportivilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu