2013-02-21

Un motiv de bucurie

Buna dimineata!, stimati cititori ai blogului meu. Stiu ca, atunci cand scrii un articol trebuie sa fii impartial, dar de data nu ma pot abtine sa nu fiu subiectiv. Si va spun si de ce. Eu nu prea ma mai uit la fotbal, decat cand joaca echipele mele favorite: AC Milan, Real Madrid, Man City, VfB Stuttgart, si in nici un caz, fotbal romanesc. Aseara, a fost seara de UEFA Champions League. S-au infrruntat doua echipe puternice, cu un bogat palmares, atat intern cat si extern, european. A fost meciul AC Milan vs FC Barcelona. 


Incep de-acum, din saisprezecimile UEFA Champions League sa se joace meciurile tari ale competitiei. ieri, pe langa acest duel de 10 stele, Galatasaray, cu noile achizitii, Drogba si Schneijder au incercat sa rapuna pe Schalke 04 din dorinta de a se califica mai usor in optimile competitiei. 

Dar sa ramanem principalul meci al serii, disputat pe Giuseppe Meazza din Milano, care fremata de dorinta unei razbunari in fata Barcelonei, care pare o echipa de neinvinsa, pe toate flancurile. E, pasi gresiti, mai face, cate unul, dar se redreseaza din mers. De data se pare ca starea de sanatate a antrenorului Tito Villanova,  si faptul ca nu este pe banca, ci este asistat de secundul sau, Jordi Roura, a influentat decisiv mersul jocului. Barcelona si-a jucat jocul ei de pase, deloc agresiv, deloc rapid, s-a multumit sa detina posesia si nu sa atace. Barcelona, daca a avut o singura ocazie intr-o repriza, iar in a doua a fost sutul din afara careului a lui Iniesta in minutul 76. Atat a jucat Barcelona. In schimb a jucat un joc de echipa, care recunosc chiar milanezii, desi este cam inestetic, este jocul ce trebuie jucat impotriva Barcelonei, daca vrei s-o elimini.

Sincer sa fiu, imi era cam teama ca Barcelona va zdrobi din pe Milan, un Milan care nu prea o duce bine in campionat. Insa, echipa de tineri, aliniata de Masimiliano Allegri a facut cu brio piept uraganului catalun. i-au blocat mereu, iau tinut pe cat posibil departe de careu, inchizand culoarele si astfeljocul barcelonei a fost anihilat. Cel mai mare pericol in prima repriza a fost El Shaarawy. 

Minutul 57, din repriza a doua aduce descatusarea Milanului, si inscrierea unui gol controversat.  Montolivo executa de la 30 de metri o lovitura libera direct pe poarta. Mingea insa il loveste involuntar in mana pe Christian Zapata, de la Milan, la marginea careului, care incerca sa se fereasca din calea mingii, iar de langa el, Kevin Prince Boateng in executa pe Valdez. Desi hentul a fost foarte clar, se vedea din luna, ca traiectoria mingii a fost oprita, de mana lui Zapata, arbiturl a considerat ca acesta nu a jucat intentionat mingea cu mana si a validat golul.

Eu am sarit in sus de bucurie, urland din toti rarunchii, la acest prim gol al Milanului, dar eram constient ca va urma reactia Barcelonei, si sar fi putut incheia cu gol. Din acest moment, Milan pare ca prinde aripi, iar Barcelona se scufunda tot mai incet.

Golul doi vine in minutul 81, dupa o faza colectiva. M'Baye Niang reuseste sa intre in careu pe flancul drept si paseaza mingea spre Stephan El Shaarawy care o deviaza usor spre stanga, unde Muntari, e gasit in plin fuleu si cu un voleu puternic trimite mingea in plasa portii lui Valdez.

Omul meciului a fost Stephan El Shaarawy, un jucator care a acoperit tot terenul, si a jucat un fotbal spectacol, in mare viteza.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu