2010-02-22

Citius, Altius, Fortius... varianta de iarna, 2010

Anul acesta, luna februarie este sub auspiciile Jocurilor Olimpice de Iarna, care se desfasoara in Canada la Vancouver. Desi nu am prea avut timp sa stau in fata televizorului sa ma uit, am reusit in acest weekend sa trag putin cu ochiul la evenimentele sportive, ce se derulau pe TVR1 si pe EuroSport.

Cu totii cred ca am aflat despre tanarul sportiv care si-a pierdut viata la Whistler Park, eveniment regretabil. 

Acest weekend am urmarit finala la sarituri cu schiurile, castigata de elvetianul Simon Amman, dupa doua sarituri exceptionale, prima de 144 si a doua de 138 de m, cu un punctaj de 283, 6 puncte, urmat de polonezul Adam Malysz, cu douya sarituri, prima de 137 si respevtiv 133,5, cu un punctaj total de 269,4 puncte  si de austriacul Gregor Schlierenzauer, cu sarituri de 130,5 m si 136,0 de metri, cu un punctaj de 262,2 puncte. 

O alta proba urmarita in acest weeked a fost cea de skeleton masculin si feminin, si mult hochei. La hochei, Elvetia a batut intr-un meci frumos, cu mult dinamism, cu mult dramatism, si foarte strans Norvegia, dupa prelungiri, cu scorul de 5-4. In schimb, in meciul serii de ieri, Rusia -Cehia, Rusia s-a impus categoric cu un 4-2, fara drept de apel.

La final, tabloul medaliatilor.




sursa datelor: www.eurosport.yahoo.com/winter-olympics


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu