2012-10-04

Duminica, 07.10, ziua marilor derby-uri in campionatele europene... de la El Classico la Derby della Madonnina si Le Classique de France

Stimati cititori ai blogului meu sportiv. Ne asteapta in acest week-end, mai precis, duminica, o seara incendiara cu fotbal de mare clasa, o seara a derby-urilor, o seara plina de emotii pentru ca se vor confrunta, in cele mai puternice campionate din Europa, cel spaniol, cel italian si cel francez, marile si eternele rivale. Daca spunem Spania, vorbim de marele derby, El Cassico dintre eternele rivale, Real Madrid 








        






Istoria si statistica acestui derby, arata faptul ca din cele 221 de partide ce au avut loc intre cele doua formatii, 88 au fost castigate de madrileni, 87 de echipa blau-grana, iar un numar de 46 de meciuri s-au incheiat la egalitate. Cat priveste capitolul goluri inscrise, tot madrilenii sunt cei care conduc, cu 367 de goluri la 359. Rivalitatea dintre cele doua echipe, in Spania, depaseste cu mult terenul de fotbal, aceasta avand si un iz politic. Daca Real Madrid, reprezinta regalitatea centralizarea statului spaniol, Barcelona este reprezentanta autonomiei si separarii de puterea centrala.

In Spania, in Primera Division, dupa 6 etape, Real Madrid se afla pe pozitia a IV-a cu 10 puncte (3 victorii: 3-0 vs Granada-et.3; Rayo Vallecano- 0-2; Deportivo la Couna 5-1; - 1 egal cu Valencia 1-1 in etapa I - 2 infrangeri: Getafe 2-1 in deplasare, Sevilla 1-0 in deplasare). Barcelona, rivala celor de la Real se afla pe primul loc in Primera cu maxim de puncte si victorii pe linie (5-1 vs Real Sociedad; 1-2 vs Osasuna; 1-0 vs Valencia; 1-4 vs Getafe; 2-0 vs Granada; 2-3 vs FC Sevilla). 

Analizand din prisma rezultatelor din acest sezon si a formei, Barcelona e favorita la castigarea derby-ului, insa eu sper si cred intr-o victorie a favoritilor mei madrileni. Dar sa nu uitam de dubla mansa a Super Cupei Spanei de anul acesta, in ca Real Madrid in urma unei duble manse in fata Barcelonei. Deci, o licarire de speranta pentru victoria Realului exista, si trebuie sa o pastram vie pana la ultimul fluier al arbitrului.

Duminica, ca de obicei eu voi fi suporter al echipei din Madrid. Desi, cand se joaca un asemenea derby, voi sta cu inima cat un purice, asteptand un gol sau mai multe din partea echipei favorite, mult spectacol fotbalistic si fluierul de final, niciodata neputandu-se prevede rezultatul unei astfel de partide. 

 









Astept cu mare nerabdare acest meci si sper ca echipa mea favorita sa se impuna in fata echipei din Catalonya. FORZA REAL! 


Un alt derby care se va desfasura tot duminica, va opune de data aceasta doua mari echipe, concitadine, care impart suporterii in doua mari tabere, in orasul Milano, in meciul cunoscut sub numele de Derby della Madonnina: AC Milano si Internazionale Milano

 







   



Eu de cand ma stiu cu preferinte fotbalistice am simpatizat cu diavolii rossonerrii si mereu am sperat in victoria acestora, mai ales intr-un meci ca acesta. 

Istoria si statisitca derby-ului milanez arata ca din cele 292 de partide dintre cele 2 echipe, rossonerrii s-au impus in 111, iar nerrazzurrii in 104 dintre ele, un numar de 77 terminandu-se la egalitate. La capitolul goluri inscrise, AC Milan conduce pe Inter cu scorul de 445-423.

AC Milan nu a inceput prea bine acest sezon, din 6 partide sustinute pana acum, (2 victorii - cu Cagliari, in etapa a 5 si cu Bologna in etapa a 2-a; un egal - cu Parma in etapa a VI-a, restul esecuri, 3 la numar, cu Sampdoria in prima etapa, cu Atalanta in etapa a treia si cu Udinese in deplasare, in etapa a IV-a) au adunat doar 7 puncte aflandu-se in acest moment pe pozitia 12 in clasament. 

Rivalii, interistii, stau mult mai bine, ei inregistand in 6 meciuri doar doua infrangeri (1-3 cu Roma in etapa a II-a, si 0-2 cu Siena in etapa a IV-a; 4 victorii: 3-0 la Pescara - etapa I; 2-0 la Torino- etapa a III-a, 2-0 la Verona cu Chievo si 2-1 cu Fiorentina acasa). Se poate trage o concluzie: Inter in deplasare e o echipa ce castiga la 0, meciurile cu Pescara, Torino si Chievo stau marturie. Sper din tot sufletul ca rossonerri sa se adune si se concentreze duminica asupra obiectivului si sa le umple poarta de goluri. 



AC Milan a pierdut in aceasta vara foarte multi jucatori importanti, printre care se pot aminti: Seedorf, plecat in Brazilia, Ibrahimovic vandut la PSG, in Franta, Thiago Silva-PSG, Gattuso si Inzaghi. Sper ca Massimiliano Allegri sa gaseasca formula ideala de echipa care sa rapuna, invincibila pana acum, masinarie din deplasare a Inter-ului.


FORZA MILAN! FORZA Rossonerri!


Cel de-al treilea derby al serii de duminica, 07.10.2012,  se va desfasura in Franta, avandu-le ca protagoniste pe Olympique de Marseille si Paris Saint-Germain sau Le Classique, Derby de France .




In acest derby favorita mea este echipa marseileiza, dar sa nu uitam ca parizienii si-au intarit considerabil efectivele cu Zlatan Ibrahimovic si Thiago Silva, cumparati cu petrodolarii grei ai seicilor ce au preluat clubul din capitala Frantei. 







      





In cele 78 de intalniri directe dintre cele doua cluburi, OM s-a impus de 32 in fata parizienilor, intimp ce parizienii au castigat de 27 de ori in fata marseiliezilor, 19 intalniri terminandu-se la egalitate. La capitolul goluri conduce tot OM cu 103-94.

In Ligue 1, situatia dupa 7 etape  o aseaza pe OM pe pozitia 1 cu 6 victorii si o infringere - 18 puncte (1-0 vs Reims; 2-0 vs Sochaux; 1-0 vs Montpellier; 3-1 vs Rennes; 1-0 Nancy; 1-0 vs Evian; si 1-4 vs Vallenciennes). Parizienii se afla pe pozitia secunda cu 15 puncte (4 victorii: 2-0 vs Sochaux, 4-0 vs Bastia; 2-0 vs Toulouse; 2-1 vs Lille;  - 3 egaluri: 0-0 vs Bordeaux; 0-0 vs Ajaccio; 2-2 vs Lorient; - 0 infringeri).

Imi doresc ca marseiliezii sa se impuna in fata lui PSG, dar in fotbal mingea e rotunda si nu se stie ce iti poate rezerva in cele 90 de minute de tensiune, stres, traire. Fie ca cei mai buni sa castige!

FORZA REAL MADRID!, FORZA AC MILAN!, FORZA OLYMPIQUE de MARSEILLE!


           







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu