2012-04-27

9 Mai 2012... duel iberic pe National Arena
Athetic Bilbao vs Atletico Madrid

Daca in UEFA Champions League, Spaniei i s-a refuzat finala mult visata, intre Real Madrid si Barcelona, in poate cel mai interesant duel "El Classico" ce ar fi putut avea loc, iata ca  UEFA Europa League ne aduce in finala de pe National Arena un duel iberic intre Athletic Bilbao si Atletico Madrid.


Ambele formatii au reusit sa treaca de contracandidatele la acest trofeu. Imi pare rau, nu am vazut meciurile ce au decis echipele ce duc finalistele la intalnirea  la ultima partida a sezonului, asa ca nu am ce comenta la ele. Ma limitez sa fac doar nitste observatii sumare pe tema.

Athletic Bilbao fusese invinsa in tur de echipa portugheza Sporting Lisabona, la limita cu scorul de 2-1, insa Atletico Madrid a aratat in meciul tur ca nu are nici un fel de emotii in fata Valenciei, administrandu-i un naucitor 4-2. Ieri, in meciurile retur, ambele finaliste s-au impus. Bilbao era obligata sa castige la doua goluri diferenta, fapt ce s-a si intamplat, depasind Sporting-ul cu scorul de 3-1. Atletico Madrid a mai dat o lovitura crunta Valenciei administrandu-i un 1-0, care o duce in finala.

Parca vad ca va fi un meci dinamic, plin de goluri. Abia astept. Atletico Madrid se reintoarce pentru a doua oara in finala UEFA Europa League, pentru a castiga trofeul de argint de 15 kg, cel mai greu din lumea sportiva.



Bilbao este, daca se poate spune asa, revelatia sezonului european in Europa League, eu unul, asteptandu-ma sa vad in aceasta faza a competitiei pe Manchester City, la ce jucatori are in lot: Tevez, Aguero, si lista ar putea continua.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu