2010-03-01

Un meci spectaculos... No comment!

Aseara, in ultimul meci e hochei al turneului olimpic de la Vancouver, Finala Mare, a opus opus cele mai bune doua echipe ale momentului, reprezentativa tarii gazde, Canada si reprezentativa Statelor Unite ale Americii. 

Meciul a fost unul foarte placut, dinamic, cu multa adrenalina. Meciul s-a vreut a fi o revansa a bataiei primite de Canada in ultimul meci din grupe, atunci cand unul ditre comentatorii unui poost de televiziune, ce a difuzat Jocurile Olimpice, a spus la finalul transmisiunii: "Vom mai vedea, sunt sigur, o intalnire intre cele doua tari la acest turneu olimpic". Si asa a fost. 
Daca in ultimul meci din grupe, SUA a invins fara drept de apel Canada, cu scorul de 5-3, acum lucrurile au stat cu totul altfel, canadienii au deschis scorul, prin Jonathan Toews si au condus cu scorul de 2-0, din a doua repriza. Americanii, au inceput incet-incet sa se mobilizeze, in timp ce canadienii incepeau sa-si piarda concentrarea. Dupa 5 minute de la majorarea scorului la 2-0,  de catre Corey Perry pentru Canada, americanii au reusit prin Ryan Kesler sa reduca din handicap, si sa aduca speranta in tabara americana.

Pressing-ul american asupra apararii canadiene da roade, in momentul in care mai erau 24 de secunde de joc din intreaga partida, scorul e egalat, acest gol, simtindu-se parca in aer, ca ameninta sa cada. 

A urmat apoi o repriza de prelungiri de 20 de minute, in care fiecare echipa juca cu 4 jucatori. In acest moment, jocul a devenit si mai dinamic si mai nebunesc in desfasyurare, actiunile pe cont propriu fiind tot mai dese, succedandu-se cu rapiditate de la o poarta la cealalta.  Sidney Crosby a fost cel care a a inchis meciul printr-un gol de aur in minutul 8 al reprizei de prelungiri, aruncand in aer o sala intreaga si o natiune, de bucurie.

Acum ce sa mai cred? Eurosport.com da tabla de medaliati dupa medaliile de aur cucerite cu Canada pe primul loc, iar site-ul oficial al JO dupa numarul de medalii in total cucerite, cu SUA, ocupand primul loc. Deci, care e prima tara?

La final, va arat tabla cu tarile medaliate... de pe site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de Iarna 2010 de la Vancouver, 






O seara placuta!

Un comentariu:

  1. Ar trebuii sa te faci comentator sportiv pe bune ca prea te pricepi....imi place ce vad la blogul tau asa ca te bag la blogroll...lafel si cu celalalt blog al tau...succesuri maxime...MAXIM AM SPUS!!!

    RăspundețiȘtergere