2015-08-23

SIMONA HALEP, DIN NOU IN FORMA. FELICITARI!

Jucatoarea de tenis Simona Halep, originara din Constanta, este din nou in forma de zile mari. De ce zic astea? Poate stiti si voi e a doua finala consecutiva, in doua saptamani pe care o va juca. A-ti zice mare branza! Ei bine, e! Ganditi-va la efortul cel depune un jucator de tenis intr-o saptamana, sa joace 4-5 meciuri, la un alt fus orar, alte conditii fata de care e obisnuit! Plus ca si jucatorii, la urma urmei sunt oameni, nu sunt roboti! 

Simona Halep 



Daca la turneul de la Toronto, s-a vazut nevoita sa se retraga, in finala, in fata elvetiencei Belinda Bencic, datorita multitudinii problemelor medicale, iata ca la Cincinnati va juca din nou finala, la doar o saptamana dupa performanta de la Toronto. Insa, acum va juca impotriva Serenei Williams, nr. 1 WTA. 

Serena Williams versus Simona Halep    
Aceasta performanta o va readuce pe Simona pe pozitia a II-a WTA, incepand cu ziua de luni. 

Tenisul romanesc pare sa fie revitalizat de multe jucatoare tinere, pe langa Simona: Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu, Le urez tuturor acestor luptatoare din sportul alb mult succes in cariera, si de ce nu sa se apropie cat mai mult de top ten, sa intre acolo, si sa se poata mentine acolo. 

Nu ma pot abtine sa nu critic inca o data, sportul romanesc. O fac de fiecare data cand am ocazia, da` de, cineva intelege ce vreau sa spun. 

Sportul in Romania, se limiteaza la fotbal, asa cum turismul se limiteaza la litoral. In sportul romanesc exista multe alte valori, decat in fotbal, asa cum in turismul romanesc exista multe alte locuri de vizitat, decat litoralul ala, execrabil, care nu stie altceva decat sa escrocheze, sa fure oamenii. 

Sportul romanesc, are valori, in alte domenii decat in fotbal. 

Fotbalul romanesc modern are urmatoarele performante: 
  • Castigatoare Cupa Campionilor Europeni - Sevilla - 1986 - Barcelona vs Steaua 0-0 (finala castigata la penalty-uri, datorita perfomantei lui Duckadam); 
  • Finalista Cupa Campionilor Europeni - Barcelona - 1989 - AC Milan vs Steaua 4-0;
  • Finalista Cupa Intercontinentala - Tokyo - Steaua vs River Plate 0-1. 
  • Super Cupa Europei  - Monaco - 1986 - Monaco - Steaua - Dinamo Kiev 1-0;
  • World Cup SUA 1994  - Sfertfinalista - Meci pierdut la penalty-uri impotriva Suediei.

Alte ramuri sportive: 

Gimnastica feminin doar luand in considerare activitatea d-lui Octavian Belu si a d-nei Bitang, numarand medaliile de aur, argint si bronz, castigate de sportivele antrenate de cei doi antrenori de-a lungul intregii cariere de antrenori la lotul de gimnastica, ne lasa muti, si putem sa afirmam ca acestia sunt cei buni antrenori din lume! 

Gimnastica masculin - doar uitandu-ne la generatiile Marius Urzica si Marian Dragulescu si numaram medaliile castigate la toate competitiile europene, mondiale, olimpice, ramaneti uimiti

Canotaj - feminin - 8+1 - 1984-2004 - medalii de aur - 6 editii de Jocuri Olimpice consecutiv, dar si dupa perfomante la nivel international olimpic. 

Handbal feminin - performantele la nivel mondial, dar mai ales la nivel intercluburi ale Oltchim Ramnicu Valcea, finale consecutive jucate. Acum din pacate aceasta echipa nu mai exista. 

Scrima feminin - generatia Ana-Maria Branza & Co. face o treaba excelenta... 

Am avut si atletism  - Gabriela Szabo si Violeta Beclea Szekely. 

Nu zic ca fotbalul romanesc nu a produs valori: Hagi (ca jucator), Duckadam (ca portar), Lacatus, Dumitrescu, Dan Petrescu, Popescu (ca jucator), Rat, dar in ziua de azi fotbalul romanesc nu are valoare. Ma amuza comentariul lui Dumitru Dragomir, un analfabet in materie de sport, chiar si fotbal, cand facea comparatie intre echipa Romaniei si Ungariei, in perspectiva jocului ce urmeaza a se juca la Budapesta pentru calificare la Europene. 

Romani, treziti-va! Faceti o comparatie intre bucuriile ce vi le-a adus fotbalul romanesc in ultima vreme si celelalte ramuri sportive, dupa palmares, tragand linie si calculand, medalii (aur, argint si bronz) toate sporturle din Romania vs trofeele fotbalistice, vedem diferenta. Csnd o castiga Romania 5 campionate mondiale, 5 europene, orice echipa romaneasca sa aiba 10 UEFA Champions League in vitrina, mai vorbim despre fotbal. Pana atunci, galagia! Sa aud musca! Sa nu va aud! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu