2014-02-17

Simona Halep loveste din nou!

Buna ziua, dragi cititori ai blogului meu. Azi am decis sa vorbesc din nou despre o sportiva, care ne face din nou mandri de performantele ei. E vorba de Simona Halep, care a reusit performanta de a-si trece in palmares un nou trofeu, cel de la Doha. Ea e omul momentului in sportul romanesc, puteti sa spuneti ce vreti. 

Smona Halep
Tot ce pot sa spun e ca sunt ca ma bucur de performanta ei. Felicitari! Sunt mandru ca avem sportivi din alte sporturi decat fotbal, care reusesc sa ne arate ca sport de performanta inseamna orice altceva decat fotbal, un fotbal plin de mizerie si scandaluri, cum e Liga I. 


Lumea tenisului feminin a cunoscut in Simona Halep revelatia anului trecut, sportiva care prin sudoarea muncii ei, prin ambitia a reusit sa-si perfectioneze jocul, de la meci la meci, devenind din ce in ce mai buna, ajungand pe locul 9 in clasamentul WTA. Bravo ei! Stiu ca e din ce mai greu sa se mentina acolo, dar ii doresc ca anul acesta, daca ar reusi, si daca ar putea sa ajunga tot mai sus spre treapta 1. 

Astfel de sportivi trebuie promovati, astfel de sporturi trebuie promovate daca vrem sa avem performante pe toate liniile, in toate sporturile. De unde si pana unde, fotbalul la noi e "sport rege"? Cate trofee de Campionat Mondial, European a adus acest sport in Romania? 

Parte din  vitrina de trofee a echipei de fotbal Real Madrid


Cate alte echipe, in afara uneia singure, a reusit castigarea unui trofeu gen Liga Campionilor, in ultimii 30 de ani? Cand fotbalul romanesc va avea performantele fotbalului spaniol, italian la nivel european, inter-cluburi, si brazilian la nivel de nationala, putem spune ca fotalul e sport rege. 

Pana atunci hai sa nu mai ridicam in slavi un sport care nu are performante. Am avut un Oltchim, in handbal, care ajungea in finala an de an, (toti se dadeau alaturi de echipa, dar cand a fost nevoie de ajutorul lor, au lasat-o sa moara. RUSINE!)

CS Oltchim Ramnicu Valcea


dar din pacate nu avea sansa sa o castige, am avut un echipaj 8+1 la la canotaj, 

Echipa de canotaj feminin 8+1


care a umplut tara de medalii de aur, am avut o echipa de gimnastica, care timp de aproximativ 30 de ani a fost etalonul in gimnastica, toti vroiau sa o invinga, dar nu reuseau; (aceasta echipa a fost creata si reinventata de fiecare data de doi mari antrenori, Octavian Bellu si Mariana Bitang, care generatie de generatie au reusit sa descopere, sa formeze si sa impuna lumii gimnasticii noi nume, peste 50 de gimnaste cred)

Octavian Bellu & Mariana Bitang

avem o echipa de scrima, mai avem o campioana de judo. Ei trebuie ajutati si insufletiti sa faca performante. Trebuie sa cautam alternative la fotbal, pentru ca sportul nu se rezuma doar la fotbal. Toate celelate sporturi mentionate, cu trofeele castigate, ar putea lasa fotbalul romanesc sa se rusineze, ca e "fundul gol", scuzati-mi expresia. 

Asa ca, stimati prezentatori de sport, sa nu mai aud de la dumneavoastra vreodata sintagma de "Fotbal=Sport rege". La noi in tara, nu e rege fotbalul. N-are performantele necesare care sa-l impuna la aceasta titulatura. La noi., fotbalul e sport de scandal. O mare majoritate din fotbalisti nu sunt decat niste profitori scandalagii, betivi, batausi: Tamas, Mutu, si Cristea, care stiu sa faca o jonglerie cu mingea, dar cand tre sa joace se dau loviti. 

Am cam deviat de la subiect, va rog sa ma iertati! Pana una alta, pana cand Simona Halep le mai da o data clasa printilor si regilor din fotbalul romanesc, castigand un nou trofeu prin munca, pasiunea, ardoarea si ambitia ei, dati-mi voie sa o felicit din nou, acum la incheiere!

Asta este sportul, fratilor! Nu se reduce totul la fotbal, la 22 de jucatori pus 5 arbitri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu