2014-02-24

Pentru o noua campanie de calificari, un nou antrenor

Buna dimineata, tuturor cititorilor blogului meu sportiv. Azi am de gand sa va vorbesc depre fotbal, si mai precis despre noua campanie de calificare care ni se deschide, pentru EURO 2016 Franta. 





Sambata dupa-masa, a avut tragerea la sorti pentru campania de calificare la acst campionat european. Asadar, ne asteapta sa pornim pe un nou drum, dupa ce calificarea la Rio s-a dus in ultimul act, cel al barajului de calificare. Daca domnul Piturca n-a reusit sa califice Romania la Mondial, desi acesta era obiectivul mi se parea ca el sa-si dea demisia in secunda -1 dupa terminarea meciului retur al barajului. 


Selectionerul Romaniei, Victor Piturca

Acum e momentul prielnic de schimbare al unui antrenor, daca cel care este nu a reusit sa atinga obiectivul. De-a lungul campaniei la Mondial, s-a tot vorbit de schimbarea lui Piti. Eu am fost de parere, ca atata timp cat inca mai e in obiectiv, cat are sansa sa califice echipa sa fie lasat sa-si faca treaba. A esuat in aceasta, misiune, sa fie schimbat, e logic. Acum e momentul sa schimbam antrenorul, inainte sa inceapa aceasta campanie, pentru Euro. 

Avem antrenori care au calificat Romania la turnee finale, Anghel Iordanescu sau alti antrenori cu experienta, Boloni sau de ce nu, Mircea Lucescu? 

Anghel Iordanescu 
Laszlo Boloni 


Mircea Lucescu 


Avem si antrenori de generatie mai tanara, care au experienta si au antrenat, Cosmin Olaroiu, Dan Petrescu, Contra, sau de ce nu un antrenor strain? Multe echipe au antrenor strain. Ii punem obiectiv calificarea la Euro, daca o reuseste, il pastram, daca nu, il schimbam. 

Cosmin Olaroiu 
Dan Petrescu










Romaniei, soarta i-a scos in fata calificarii, Grecia, echipa care ne-a lasat acasa. Avem ocazia sa aratam ca meciul pierdut cu 3-0 in Grecia a fost un accident, o greseala de strategie. un alt adversar, Ungaria. Am batut-o la Bucuresti cu 3-0 si am facut egal in Ungaria in fosta campanie. Acum avem ocazia sa ii batem de doua ori. Finlanda, Irlanda de Nord si Insulele Faroe, completeaza grupa. Finlanda a devenit in ultima vreme un adversar destul de incomod, care stie sa faca probleme. Irlanda de Nord, ne-a eliminat la Mondialul italian in 1990, din optimi, daca bine imi amintesc, iar Faroe joaca si ea destul de bine, in ultima vreme. 

Deci propun ca selectionerul sa fie schimbat inainte de inceperea campaniei de calificare. Sa nu ne trezim iar ca nu ajungem in Franta. M-am saturat de esecuri si lamentari. Vreau rezultate! Avem cu cine juca. Haideti, ca se poate! 

La final un mic chestionar. Rog cititorii acestui articol sa voteze la final antrenorul pe care si l-ar dori la carma nationalei de fotbal pentru o reusita in calificare.

HAI ROMANIA!

Cine ati dori sa fie selectionerul Romaniei in campania de calificare pentru Euro 2016 Franta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu