2013-04-12

UEFA Campions League... Way to the Wembley Final

Desi recunosc ca nu-mi place faptul ca fotbalul ocupa 95% in presa sportiva, si din aia mai mult cancan decat stire sportiva, si eu vin sa alimentez acel procent mare, care se preocupa si scrie despre fotbal.

Azi, au avut loc tragerile la sorti pentru semifinalele UEFA Champions League, cea mai prestigioasa competitie fotbalistica de pe continentul nostru. Cele 4 locuri ale careului de asi sunt impartite de doua tari, in mod egal: Spania doua locuri, cu reprezentantele de top ale campionatului iberic, Real Madrid si Barcelona 
















si Germania cu crema Bunbdesligii: Borussia Dortmund si FC Bayern Munchen. 
















Sortii au deci sa nu avem semifinale cu reprezentante din aceeasi tara, dand astfel sansa ca in finala sa se confrunte doua echipe din aceeasi tara, fie Germania, fie Spania. Ar fi frumos si interesant sa avem o finala El Classico pe Wembley, o confruntare intre Messi si Cristiano Ronaldo. 

Dar pana atunci vin 180 de minute sau poate 210 minute plus penalty-uri, daca va fi nevoie de departajare pe tabela de scor. Meciuri grele le asteapta pe cele 4 echipe Real Madrid vs  Borussia Dortmund, FC Bayern vs Barcelona.

In prima semifinala, favorita mea e echipa iberica, al carei fan inflacarat sunt. Cred ca Cristiano Ronaldo & Co va face iar show, desi de data asta vor avea de infruntat un Dortmund in mare forma, cu jucatori unul si unul. Nici Real-ul nu duce lipsa de lot sau de inspiratie. 

In cea de-a doua semifinala, desi nu-mi place niciuna dintre echipe, inclin sa cred ca Barcelona, pe care o doream zburata din optimi, in fata Milanului, sau in sferturi, in fata PSG-ului, aici va da testul final, Bayern fiind intr-un top de forma. Nu zic ca nu mi-ar placea o finala germana pe Wembley, cu marele rivale nemtesti, luptand pe teren pana la ultima picatura de sange/ energie, dar parca nimic nu se compara cu un El Classico, drept finala, sau de ce nu un El Classico de Europa, Real vs Bayern in finala.

Pronosticul ramane deschis oricarui rezultat, fiecare dintre echipe avand sansa ei la calificare in finala. Acum sa vedem cu se vor comporta pe teren cel patru echipe cand vor juca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu