2013-02-22

Miracol cu repetitie la Bucuresti pe National Arena

Aseara, pe un National Arena, aproape plin, miracolul a recidivat. Daca acum 8 ani, in 2005, protagonistele erau Steaua si Valencia, o forta la acea vreme in fotbalul european, Steaua Bucuresti reusind sa intoarca scorul de la 2-0 pe Mestalla pentru Valencia, la 2-0 pentru Steaua pe Ghencea la Bucuresti, iar in urma loviturilor de departajare Steaua s-a impus cu 4-3 in fata Valencie, acum victima miracolului a fost formatia olandeza Ajax Amsterdam.

 















Daca in 2005, eroul meciului a fost Andrei Cristea, el inscriind ambele goluri, dupa doua pase lungi de-ale lui Radoi,  goluri care au permis Stelei sa ajunga in prelungiri si de-acolo la loviturile de departajare, unde s-au impus in fata ibericilor. In 2005, la penalty-urile impotriva Valenciei, executantii marcatori au fost: pentru Steaua: Radoi, Lovin, Bostina, Dica,, iar pentru formatia iberica; Aymar, Mista, Rufete. Cei care au ratat au fost: pentru Steaua  - Dorinel Munteanu, pentru Valencia, Baraja, Di Vaio.

Anul acesta, victima miracolului stelist de revenire de la scorul de 2-0 a fost Ajax Amsterdam.







     






Dupa un meci slabut pe Amsterdam Arena, in urma cu o saptamana, in care Steaua incasase doua goluri, fara sa fi putut sa inscrie vreunul, avea nevoie de acceasi mobilizare pe care a facut-o in 2005 in fata Valenciei. Daca in 2005, oamenii meciului au fost Radoi si Andrei Cristea, in acest an eroii calificarii din 16 mile UEFA Europa League au fost Iasmin Latovlevici si Vlad Chiriches. Acesti doi jucatori au reusit sa fuga pe tot terenul 90 de minute, sa lupte pentru fiecare minge, si sa motiveze echipa spre victorie. Aseara, executantii-marcatori a loviturilor de departajare au fost: pentru Steaua: Rusescu, Nikolic, Filip si Latovlevici; pentru Ajax au marcat de la punctul cu var: Eriksen si De Jong, iar Schone si Moisander au ratat.


Sincer sa fiu, mie de prin anii 2000-2002, nu mai imi place Steua Bucuresti, considerand ca patronul acesteia, Gigi Becali, un om are nu se pricepe la fotbal, a stricat echipa, prin numeroasele schimbari de antrenori intr-un sezon, anii trecuti. Deci, dupa meciul din olanda, nu am vazut-o pe Steaua capabila sa treaca de Ajax, o echipa de tineri care sunt infometati de performanta. Totusi, prin jocul lor de echipa si foarte presant i-au fortat sa greseasca foarte mult, sa primeasca cele doua goluri, care le-au permis sa viseze la un miracol. 

Miracolul s-a intors la Bucuresti, azi-noapte, sud forma eliminarii lui Ajax, la aproape 8 ani de la miracolul "Valencia". Intoarcerea scorului de la 2-0 pentru Ajax in 2-0 si infrangerea acesteia la final la lovituri de departajare, a aratat ca Steaua e o echipa puternica, desi in meciurile de pregatir din a iarna a suferit mai multe infrangei, decat victorii. Totusi, Ajax era ambitionata sa castige, pentru ca in acest an finala Europa League se desfasoara pe Amsterdam Arena, si ar fi vrut ca echipa gazda sa poata lupta pentru trofeu. Din pacate, le-a iesit in cale aceasta nuca tare, care nu s-a dat batuta, si intors un rezultat pe care ei il conssidereau suficient.

Urmatoarea echipa cu care va piept in optimile UEFA Europa League va fi Chelsea Londra, echipa care s-a calificat cu greu dupa ce a eliminat pe Sparta Praga, in minut.















Asa ca nu-mi ramane nimic de spus decat, FORZA STEAUA! and LET CHELSEA COME!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu